donderdag 21 oktober 2010

Theo Zwinderman V


"Bertie, Ernie en Ukkie" pastel en collage, 70 x 90 cm.1998


Jaren geleden was ik op zoek naar een model voor een kinderboek over een hangbuikzwijntje.Ik kwam hem tegen op een boerderij, hier niet ver  vandaan.Het varken heette Winston, omdat de eigenaresse hem erg op Winston Churchill vond lijken( die ook een groot varkensliefhebber was, wat ook op deze blog is te lezen) .

Winston was nogal dik en deed daarom niet veel anders dan slapen.Wat hij ook heerlijk vond, was met een harde bezem over zijn rug gekriebeld  te worden.De man van de eigenaresse had hem opgehaald van een politiebureau in Rotterdam,waar hij zijnde gedumpt, terecht was gekomen. 

Ook scharrelden op de boerderij nog drie andere, zeer oude hangbuikzwijntjes rond, genaamd Bertie, Ernie en Ukkie. Bertie had eerst Bert geheten, maar bleek toen ze drachtig werd, toch geen beer te zijn....

De drie zwijntjes deden mij erg denken aan laaghangende, gerimpelde ballonnen( When pigs can fly....) en daarom besloot ik de poten niet te tekenen( die trouwens toch al nauwelijks zichtbaar waren) om dit te onderstrepen.

Inmiddels zijn allen opgestegen naar de grote varkenshemel...
www.theozwinderman.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten